Wat moet je weten over de troffelvloer?

Wanneer je regelmatig even een bezoek brengt aan een bedrijf zal je ongetwijfeld reeds in contact zijn gekomen met de zogenaamde troffelvloer. Voor dit type vloer geldt dan ook dat ze ontzettend populair is en vaak wordt geïntegreerd in professionele omgevingen of ruimtes. Dit gezegd hebbende kan er worden vastgesteld dat ze ook steeds vaker aan populariteit wint in particuliere huizen. Ben jij ook geïnteresseerd in het realiseren van één van de verschillende troffelvloeren die op de markt zijn terug te vinden? Dan is het zeker interessant om even verder te blijven lezen.

Wat is een troffelvloer eigenlijk?

Een andere benaming voor een troffelvloer is een zogenaamde mortelvloer. Het gaat hierbij om een naadloze vloer welke bestaat uit fijne, gekleurde grind- of kwartskorrels. Voor deze korrels geldt dat ze samen worden gebonden door een epoxyhars. De naam van dit type vloer is te wijten aan de manier waarop de vloermortel wordt aangebracht. Dit gebeurt handmatig met behulp van een troffel evenals een vlakspaan. In principe is het zo dat troffelvloeren geen echte gietvloeren zijn. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat ze tot deze categorie worden gerekend door menig aantal aanbieders. Hier kan je dan ook in de praktijk zeker rekening mee houden.

Wat zijn de belangrijkste voordelen verbonden aan troffelvloeren?

Ben jij net als zoveel andere mensen eveneens van plan om een naadloze vloer te realiseren in je woning? Dan zal je kunnen vaststellen dat de troffelvloer zeker één van de mogelijkheden is die je kan overwegen. Aan de keuze voor deze vloer zijn dan ook een aantal uitstekende voordelen verbonden. Ben jij ook benieuwd naar wat deze voordelen nu exact zijn? Je ontdekt ze hieronder.

  • Troffelvloeren zijn bestand tegen zware belasting;
  • Ze zijn bestand tegen niet alleen zuren, maar ook chemicaliën;
  • Ze hebben een naadloos karakter en een industriële uitstraling;
  • Het onderhoud vereist weinig moeite en de vloeren zijn zeer hygiënisch;
  • Kan worden gecombineerd met vloerverwarming;
  • Slipvast en bovendien ook nog eens geluiddempend;

Naast bovenstaande voordelen spreekt het voor zich dat je ook graag meer te weten zal willen komen over de kwalitatieve eigenschappen van deze vloer. In vergelijking met bijvoorbeeld een polyurethaan gietvloer is ze merkelijk slijtvaster. Dit zorgt er uiteraard voor dat je niet alleen op de korte, maar ook op de lange termijn bent verzekerd van een uitmuntende kwaliteit. Hoe dan ook zijn er duidelijk een groot aantal zeer interessante redenen aan te halen waarom het de moeite waard kan zijn om over te gaan tot het aanschaffen van een zogenaamde troffelvloer.

In welke omgevingen kan er gebruik worden gemaakt van een troffelvloer?

Het gebruik en vooral ook de populariteit van een troffelvloer is absoluut niets nieuws onder de zon, integendeel. In het verleden was het echter zo dat een dergelijke vloer vooral werd geïntegreerd in zakelijke omgevingen of in publiekelijke aangelegenheden. Hierbij kan er zelfs worden gedacht aan bijvoorbeeld ziekenhuizen en dokterspraktijken. Dat is onder meer te wijten aan het feit dat deze vloeren er bekend om staan (mede door het ontbreken van voegen) ontzettend hygiënisch te zijn. Tegenwoordig duikt een troffelvloer bovendien ook steeds vaker op in particuliere omgevingen ook.