Wat is en hoe werkt een schuifpui

Een schuifdeur is een beweegbare deur die over een deuropening of andere opening kan worden geschoven om de doorgang van mensen, dieren of objecten te blokkeren. Schuifdeuren komen vaak voor in woningen, vooral bij jaren dertig woningen waar vanuit vroeger de ruimtes gescheiden werden.  Een schuifpui wordt letterlijk overal gebruikt. Zo wordt hij toegepast in de commerciële gebouwen zoals bedrijven, openbaar vervoer en in scholen en ziekenhuizen. Ze worden vaak gebruikt om te voorkomen dat mensen aan de verkeerde kant van een deuropening komen en voor veiligheidsdoeleinden. Ook is het een hygiënische oplossing, aangezien je niets hoeft aan te raken omdat het automatisch is.

 

Hoe lang houdt een houten deur het vol

Schuifdeuren zijn meestal gemaakt van hout en zijn duurzaam. Ze kunnen lang meegaan, maar er zijn nog enkele factoren die hun levensduur kunnen verkorten. Hout is niet het enige materiaal dat wordt gebruikt om schuifdeuren te maken. Sommige bedrijven gebruiken aluminium of staal om hun deuren duurzamer te maken en langer mee te gaan. De gebruikte materialen zijn ook afhankelijk van het type deur – schuivend of scharnierend. Schuifdeuren gaan doorgaans tussen de 10 en 15 jaar mee voordat ze moeten worden vervangen, maar dit kan variëren afhankelijk van hoe vaak ze worden gebruikt en hoe goed ze zijn onderhouden.

 

Welk hout is het beste voor een deur

Het beste hout voor een houten voordeur is eiken. Dit komt omdat eikenhout een zeer hoge weerstand heeft tegen rot en bederf. Het heeft ook een goede natuurlijke bescherming tegen insecten, schimmels en meeldauw. Eiken kan zowel voor binnen als voor buiten gebruikt worden. Het is echter belangrijk op te merken dat het hout na verloop van tijd donkerder wordt, dus het moet worden behandeld met beits of verf om zijn uiterlijk te behouden. Als je een houten voordeur wilt dan moet je deze dus wel goed behandelen. Zolang je dat doet kun je veel plezier hebben van een eiken houten deur.