Waarom kiezen voor een sedumdak?

Een groendaktotaal sedumdak past helemaal bij de groeiende belangstelling in duurzaamheid. Het heeft namelijk veel economische en ecologische voordelen. Dit is dus niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het welzijn van de mens. Het is gemakkelijk om zelf een sedumdak aan te leggen. Als het dak eenmaal ligt, zal het je een hoop geld besparen. De aankoop van sedummatten is dus een eenmalige investering. Na verloop van tijd zul je de investering dubbel en dwars eruit hebben gehaald. Een sedumdak biedt dan ook enorm veel lange termijn voordelen. Ook is het geschikt voor vrijwel elk dak.

Bestand tegen alle weersomstandigheden

Omdat een groendaktotaal sedumdak goed tegen allerlei soorten weersomstandigheden kan, is het uitermate geschikt als dakbedekking. Ook hebben de planten hierdoor weinig onderhoud nodig. De planten zijn dan ook moeilijk dood te krijgen. Daarnaast zijn de opties oneindig in het kiezen van de planten voor op het dak. Hierdoor kun je een mooie kleurrijke samenstelling maken. Het is hartstikke fijn om er weinig omkijken naar te hebben. Vooral als je geen groene vingers hebt, is dit een uitkomst. Zelfs mensen zonder groene vingers kunnen een sedumdak aanleggen en onderhouden.

Praktische voordelen

Het is een mooie oplossing voor mensen die milieubewust bezig zijn en een duurzame levensstijl hanteren. Ook ziet het er een stuk gezelliger uit dan zo’n saai dak. Daarnaast heeft het ook een aantal praktische voordelen. Allereerst isoleert het warmte en geluid. Hierdoor hoef je de kachel niet constant aan te houden. Het sedumdak zorgt ervoor dat het lekker warm blijft binnen. Niet alleen de warmte blijft binnen, maar ook de kou blijft buiten. In de winter is dit ideaal om kosten te besparen. De buren zullen daarnaast weinig last hebben van geluidsoverlast. Dit bespaart een hoop isolatie kosten. De levensduur van het dak wordt ook enorm verlengd. Ook dit is natuurlijk fijn voor de portemonnee.