Verschillende soorten lichtkoepels

Lichtkoepels.info biedt je tal van mogelijkheden wat betreft vormen en materialen voor de perfecte lichtkoepel. Op de website vindt je veel tips en adviezen om de juiste keuze te kunnen maken. We kunnen ons voorstellen dat het alsnog moeilijk kiezen is met al deze mogelijkheden. De klantenservice zit dan ook altijd voor je klaar om je advies op maat te geven. Een eerste oriëntatie kun je echter wel maken door de informatie op de website goed door te nemen.

Beschikbare vormen 

De meest populaire vorm is de vierkante lichtkoepel. Deze vorm zorgt ervoor dat het binnenkomende licht gelijkmatig over de kamer verdeeld wordt. De rechthoekige ramen worden vooral gebruikt in langwerpige ruimtes zoals een aanbouw of garage. Ook worden ronde lichtkoepels aangeboden, deze worden vooral gebruikt in kleinere, smalle ruimtes.

Kies het meest geschikte materiaal voor je lichtkoepel

Op Lichtkoepels.info vind je lichtkoepels van zeer veel verschillende materialen. Het is belangrijk dat je het materiaal uitkiest dat het best aansluit op je wensen. Op een plat dak kan een lichtkoepel bijvoorbeeld veel hitte aantrekken waardoor de temperatuur in de kamer stijgt. Door te kiezen voor een superisolerende koepel beperk je dit. Deze koepel is opgebouwd uit verschillende lagen die de warmte weren. Wordt de dakkoepel geplaats op een inbraakgevoelige plek? Dan is het verstandig een koepel van Polycarbonaat te bestellen. Dit materiaal is tot 300 keer sterker dan glas. Voor opstanden kan gekozen worden uit polyester of AVP. Ondanks dat de polyester opstanden minder toegepast worden, isoleren deze wel beter. Dit zijn slechts enkele van de materiaalkeuzes die gemaakt kunnen worden.