Last van een geurprobleem in huis?

geur detecteren

Hoewel het misschien gemakkelijk is om geuren op te sporen die uit jouw vuilnisbak of afvalverwijdering komen, hebben andere geuren een scherpere neus nodig. Om je te helpen alle slechte geuren in jouw huis op te sporen, gaan we geur detecteren.

Rotte eieren

De geur van zwavel of rotte eieren is nooit een goed teken. Of je hebt een paar oude eieren van een paar Oosters geleden, of je hebt een ernstig gaslek of een elektrisch probleem. De twee meest voorkomende bronnen voor de geur van rotte eieren in huis zijn elektrische componenten (bijvoorbeeld in stopcontacten) of een aardgaslek. Aardgasfabrikanten zijn verplicht om een chemische stof, mercaptaan genaamd, aan hun gas toe te voegen om het gemakkelijker te maken om een lek op te sporen. Zonder dit additief zou je aardgas (net als koolmonoxide) niet kunnen zien, ruiken of proeven.geur detecteren

Riolering geur

Als je ongezuiverd rioolwater in jouw huis ruikt, heb je mogelijk een uitgedroogde waterslot. De waterslot is het kleine gebogen gedeelte van de leidingen dat helpt bij het creëren van een afdichting tegen het rioolgas dat erachter op de loer ligt. Het enige probleem is dat het gebogen waterslot gevuld moet worden met water om de nodige verstopping te creëren. Als je één of meer van je gootstenen al een tijdje niet hebt gebruikt, is het water dat normaal gesproken een afdichting vormt verdampt en uitgedroogd. Om te voorkomen dat rioolgassen door de leidingen jouw huis binnendringen, is het belangrijk om regelmatig water in al jouw afvoeren te laten lopen. Als je een gootsteen in jouw garage of een ander deel van het huis hebt dat zelden wordt gebruikt, zorg er dan voor dat je het water in die gootstenen minstens één keer per maand laat lopen om het water in het waterslot te verversen. Als stromend water in je gootstenen de problemen niet oplost, heb je mogelijk een serieuzer probleem met de leidingen. Praat met een professionele loodgieter om jouw opties te bespreken.

Visgeur

Iets ruikt naar vis en het is geen vis. Als je vis ruikt terwijl er geen vis te zien is, kan er ergens een oververhitte elektrische component zijn. Soms ruiken brandend plastic, bedrading en andere elektrische componenten voor sommige mensen naar rotte eieren of zwavel. Andere mensen merken een kenmerkende visgeur op. Of je nu een vleugje vis of rotte eieren krijgt, het is belangrijk om de situatie te onderzoeken. Mogelijk heb je een gevaarlijke vlamboogsituatie achter een van jouw stopcontacten of schakelaars die een huisbrand kunnen veroorzaken. Nogmaals, als je de elektrische bron van de geur kunt lokaliseren en het lijkt uit een van uw stopcontacten of schakelaars te komen, schakel dan de stroom uit bij de stroomonderbreker en bel onmiddellijk een elektricien! Zo doe je geur detecteren.