Je eigen klusbedrijf starten

Heb je altijd wel je eigen bedrijf willen hebben maar wist je niet zo goed waarin? Denk na aan over een klusbedrijf. Iedereen, in elk huis heeft constant klusjes nodig. En niet alleen in huizen, ook winkels en andere bedrijven hebben altijd wel iets nodig dat gemaakt moet worden. Je kan dus altijd wel klanten vinden, dan moet je wel de juiste skills-set hebben natuurlijk. Het is daarom goed om een specialisatie te verzinnen. En dan kun je nadenken over de juiste dingen huren of kopen. Misschien heb je een Palletwagen nodig omdat je veel dingen gaat moeten transporteren op pallets, je kan nog altijd eerst de Palletwagen huren om te kijken hoe je bedrijf loopt voordat je hem koopt. We geven je hier nog wat meer tips.

Alles kan

Het is dus goed om een specialisatie te hebben maar die hoeft ook niet heel erg nauw. Je kan dan namelijk van alles en nog wat aan “simpele” klusjes aanbieden. Veel dingen kan je namelijk met het juiste basisgereedschap wel doen, als je een beetj ervaring hebt. Dus je kan jezelf adverteren als algemene klusjes bedrijf, die alles kan, als het ware. Maar daarin kan je ook laten weten dat je een specialisatie hebt voor het verven van muren of het in elkaar zetten van meubilair, ga zo verder. Als je bedrijf groter wordt kun je ook een groter team inhuren die dus een bredere specialisatie bieden.

Investeren

Dan kun je ook kijken naar het investeren van gereedschap die je zelf koopt en grotere machines zoals sproeiers, vervoer wagens en ga zo door. Het is wel slim om op zijn minst te beginnen met een busje zodat je al je basisspullen en hout etc. wel van plek naar plek kan brengen. Je kan je klusbedrijfs’ logo ook op de zijkant van het busje laten zetten zodat je ook meteen advertentie maakt.