Hoe vergelijk je verkoopmakelaars?

Verkoopmakelaars zijn de aangewezen personen om te helpen bij de verkoop van een huis. Maar als je zo eens bij jou in de buurt rondkijkt, dan zul je zien dat er heel veel verschillende makelaarskantoren zijn. Hoe kies je nu één makelaar uit dit aanbod? Dat doe je door de verschillende verkoopmakelaars met elkaar te gaan vergelijken. De vraag is dan natuurlijk nog wel hoe je dit precies aanpakt. Op welke punten moet je ze naast elkaar leggen en hoe vergelijk je de tarieven die de verschillende kantoren hanteren? We geven je daarvoor een paar tips.

Hulp van verkoopmakelaars

Op zich is het natuurlijk niet noodzakelijk om een makelaarskantoor in te schakelen op het moment dat jij een huis wilt gaan verkopen, je kunt het ook gewoon zelf te koop zetten. Maar verkoopmakelaars kunnen wel van grote toegevoegde waarde zijn bij dit hele proces. Ze kunnen ervoor zorgen dat jouw verkoopadvertentie zo aantrekkelijk mogelijk wordt, ze kunnen een goede vraagprijs bepalen en jou helpen met de onderhandelingen. Ook beschikken zij over een bestand van mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning en zij weten precies via welke kanalen zij jouw huis onder de aandacht zouden moeten brengen. Verkoopmakelaars hebben dus zeker toegevoegde waarde, maar dan moet je er wel eerst eentje vinden die goed bij jou past. Zoals gezegd zijn er tegenwoordig veel makelaardijen en dat kan het best lastig maken om een keus te maken. Helemaal als je niet zo goed weet waar je nu eigenlijk op moet letten. Wil je makelaars vergelijken, dan ben je al snel geneigd om alleen maar op de prijs te letten, maar dat zou echt een fout zijn. Natuurlijk is het kostenplaatje van belang, maar het is zeker niet het enige waar je naar zou moeten kijken als je wilt achterhalen welke van de verkoopmakelaars voor jou de beste keus is.

Vergelijken

Waar let je bij het vergelijken van verkoopmakelaars dan nog meer op? Je moet letten op:

  • de waarde waar zij jouw woning op taxeren
  • welke diensten zij voor het genoemde bedrag leveren en wat jij zelf zou moeten doen
  • de kwaliteit die zij leveren

Dat laatste kun je controleren door eens bij jou in de buurt rond te vragen naar ervaringen die andere mensen hebben gehad met diverse makelaars. Het is altijd belangrijk dat je er een goed gevoel bij hebt en dat het contact met de makelaar prettig verloopt. Maar vergeet zeker ook niet de verkoopmakelaars te vergelijken op de diensten die zij leveren. Als jij zelf veel wilt en kunt doen, dan kan het voordelig zijn om te kiezen voor een kantoor dat werkt met het afrekenen van losse diensten. Wil je juist alles aan het makelaarskantoor overlaten, dan kan een ander kantoor weer veel voordeliger zijn. Bedenk dus goed wat jij zoekt en kijk welke makelaardij daar het beste bij past. Natuurlijk zijn er nog meer punten om op te letten, je leest er meer over op verkoopmakelaaroffertes.nl. Ook kun je daar meteen offertes aanvragen van diverse verkoopmakelaars bij jou uit de buurt, zodat je prijzen en pakketten kunt gaan vergelijken!