Glasfolie voorkomt inkijk door anderen

Ik heb sinds een aantal maanden een onderneming opgericht. Nu we met z’n allen goed op onze plek zitten in het nieuwe kantoorgebouw, blijkt er toch iets te ontbreken. Aangezien we de kantoorruimte met andere start-ups delen en de units gescheiden zijn door glazen wanden, oppert bij mij en mijn werknemers de vraag of we toch niet voor glasfolie dienen te kiezen. Deze raamfolie dient, de naam zegt het ook al, aangebracht te worden op het raam op te voorkomen of verminderen dat anderen naar binnen kijken. En zodoende mijn medewerkers en tevens mezelf afleiden van de dagelijkse gang van zaken.

glasfolie-kantoor-logo-200x150 windowdeco-4001

 

Ik heb een aantal foto’s van voorbeelden van glasfolie bekeken, de mooiste ervan heb ik in dit blogartikel geupload. En ik moet zeggen dat ik het uitermate geschikt vind passen bij het interieur. Het schijnt dat glasfolie niet alleen voorkomt dat andere mensen bij ons naar binnen kijken, maar ook dat het warmte tegen houdt. Dat is wel een erg prettig voordeel, zeker in de zomermaanden. Ik had eens op Internet gelezen dat sommige glasfolie tot 80% van de warmte kunnen tegenhouden, zowel van binnen naar buiten als van buiten naar binnen. En dat de gevoelstemperatuur in de werk unit zo’n 10 graden koeler kan zijn op een warme dag, in vergelijking tot een unit met geen raamfolie.